Шампионките на България по хандбал идват в Свиленград

Вашата оценка

OLYMPUS DIGITAL CAMERAШампионките на България  от Етър – Велико Търново ще открият републиканското първенство в супер модерната спортна зала на Свиленград.  В събота – 20 септември, от 16,00 часа свиленградчани ще видят действащите шампионки на България, които ще излязат срещу отбора на домакините Свиленград-Пловдивски университет. Това ще е дебют на местния отбор, защото е нов.

- Цяло лято работим по този проект и се радваме, че успяхме да свършим основната работа по регистрирането на клуба и селекцията. Не се заблуждаваме, предстои ни още много, но сме доволни, че положихме началото на една добра идея, а именно да възстановим един спорт с традиции в общината ни, каза президентът на клуба Ася Райкова.

- Идеята е да тръгнем с представителен отбор, който да направи добри игри и прилично класиране, а от следващата година да се създадат  групи за деца. До няколко години трябва да имаме една сериозна школа, която да вади състезателки от Свиленград за първия отбор, допълни проф. Веселин Маргаритов, декан на  факултета по физическо възпитание в ПУ ”Паисий Хилендарски” и член на УС на ХК Свиленград – Пловдивски университет.

-Каним всички любители на спорта да заповядат в залата в събота от 16,00 часа, за да се насладим заедно на красотата на женския хандбал, каза още Ася Райкова.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.