Новите Хасковски депутати

Вашата оценка

glasuvaneПо двама депутати в новия парламент вкарват ГЕРБ и ДПС от Хасковския избирателен район, по един мандат получават БСП-Лява България, Реформаторски блок, Патриотичен фронт и България без цензура. Това гласи обявеното на 9 октомври решение на ЦИК за резултатите от гласуването и разпределението на мандатите в 43-то Народно събрание.  Днес ЦИК обяви поименно избраните народни представители.

Новите осем депутати от Хасково са: Делян Добрев и Евгения Ангелова от ГЕРБ, Лютви Местан и Мехмед Атаман от ДПС, Чавдар Георгиев от БСП, Станислав Иванов от Реформаторски блок, Слави Бинев от Патриотичен фронт и Борислав Иглев от България без цензура.

Хасковската адвокатка Таня Захариева, успя да измести от второто място Евгения Ангелова с преференция 9/9. Тя обаче подаде заявление в ЦИК, че се отказва от правоито си да бъде депутат. Възможно е Лютви Местан да влезе и от Кърджали, тъй като и там бе водач. В този случай от хасковската листа депутат ще бъде Салиха Емин.

Най-много преференции- 4 653 в региона, е получил първият в листата на ГЕРБ Делян Добрев, следван от втория в тази на реформаторите Стефан Димитров с 4 480. Втората в листата на БСП-Лява България Райна Йовчева не успя да се пребори за преференциалния вот на социалистите в района и е получила едва 1 432 гласа в своя полза, което също я оставя извън състава на Народното събрание. По-голяма персонална подкрепа е получил водачът на ББЦ Борислав Иглев, чието име са посочили 1 838 от гласувалите за партията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.