Женският футболен отбор с две победи още на първото си участие в турнир

Вашата оценка

e-svilengra jenskiqt futbolen otborЖенският отбор на детско-юношеската школа на ФК „Свиленград 1921” още при първото си участие на турнир записа две победи. Девойките са родени през 1999/2000 година и тренират от четири месеца. Миналата седмица местните състезателки бяха в град Стара Загора, където взеха учстие в състезанието за девойки до 17 години. В турнира учстваха отборите на „Берое” – Стара Загора, „Бургос Лейдис” – Бургас и „Екомет 90” – Пловдив. В първия от мачовете нашите девойки се представиха блестящо, постигайки победа над отбора от Бургас с 2:0. Победа с 4:1 постигнаха и над „Екомет”. Загубата дойде от мача с отбора на „Берое”.

Съперничките на нашите момичета бяха малко по-големи – родени през 1998 г. и тренират повече от три години, каза треньорът на отбора Петър Костадинов-Гонзо. Но въпреки по-малката възраст и крехкия си опит, нашите момичета играха с много желание и дадоха всичко от себе си в двубоите, допълни той.

Малко са клубовете, които могат да се похвалят с женски отбори, така че ФК „Свиленград1921” се гордее с това свое постижение. Ръководството на клуба използва случая да благодари на всички свои момичета, да им каже, че много се гордее с тях и вярва, че при това старание и отговорност от тяхна страна, скоро ще дойдат и успехите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.