Приемаме Хасково – събота, 15:00 часа, спортната зала

Вашата оценка

1След няколко промени в спортния календар на федерацията по хандбал окончателно е решено следващата среща от 5-я кръг на първенството между Свиленград-Пловдивски университет и Хасково да се играе в Свиленград. Момичетата на треньора Павел Дженев ще приемат хасковлийки в събота  от 15:00 часа в спортната зала.

Така „Амазонките на Юга” ще имат шанса да направят първа победа пред собствена публика.

Подобрената игра на момичетата ни дава надежда, че можем да стигнем до победата още при домакинството срещу Хасково, каза президентката на клуба Ася Райкова.

Хандбалният отбор на Свиленград – Пловдивски университет започна да намира своя стил на игра. Това пролича в последната им среща като гостенки на Шумен. Въпреки че отново отстъпиха в крайния резултат „Амазонките на Юга” този път показаха израстване. Нещо повече, почти до края на първата част водеха в резултата. Шуменки не бяха ефективни в нападение и хандбалистките на “Свиленград-ПУ” се възползваха от това. В края на полувремето домакините все пак успяха да изравнят след като реализира дузпа за 10:10. След това двата тима си размениха по още един гол, за да се стигне до попадение в последните секунди  на първата част, която шуменки спечелиха с 12:11.

През втората част домакините  демонстрираха по-високата си класа и дръпнаха в. В края на мача обаче „амазонките” успяха да намалят разликата до 2 гола. Все пак  шуменки затвориха мача при 28:25.

От ръководството на клуба канят любителите на спорта да заповядат в събота, в 15:00 часа в спортната зала на града, за да подкрепим момичетата по пътя им към победата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.