„Амазонките на Юга” победиха безапелационно Хасково

Вашата оценка

P1210810Абсолютните дебютантки в хандбалното ни първенство  състезателките на Свиленград – Пловдивски университет категорично надиграха отбора на Хасково и така записаха първата си победа в този шампионат.

„Амазонките” дръпнаха още в първите минути с 5  безответни гола, като в първата третина вече бяха реализира цели 10. Много силно тръгна играта на Дарина Панайотова  -Бръмбара, която набързо наниза 4  топки в мрежата на хасковлийки.

Полувремето завърши при резултат 17:10, което подсказа и крайната развръзка на срещата.

Втората част тръгна добре за гостите, които интерпретираха доста твърда игра и  явно бяха подпирани от съдията.  Това смути момичетата на треньора Павел Дженев, но бързо успяха да се вземат в ръце. В този период с няколко брилянтни  голови отигравания се отличи дясното крило Райна Георгиева.

В средата на полувремето Бръмбара, една от най-активните сред „Амазонките на Юга” получи схващане и трябваше напусна игра след лекарска намеса.

Усилията на гостенките стигнаха само да скъсят дистанцията до 4 гола, които затвориха мача при 29:24.

Сърцата игра показаха нашите момичета и заслужено победиха. Нека да не забравяме през какви трудности минаха  и срещу какви отбори излизаха досега. Вярвам в бъдещето на този отбор и на бъдещето на хандбала в Свиленград, каза развълнуван след края на срещата проф.  Веселин Маргаритов, член на Ус на ХК Свиленград- Пловдивски университет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.