Задържаха баща и син със 112 кг хероин на зелена граница

Вашата оценка

pressДвама мъже от Свиленград – баща и син, са задържани при съвместна операция на служители на ГД “Гранична полиция“ и ДАНС, ръководена от Окръжна прокуратура-Хасково, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сребрю С. на 61 г. и синът му Михаил на 32 г. са заловени със 112 кг хероин. Това е рекордно количество, пренасяно през зелена граница, обявиха от МВР на специална пресконференция днес в Хасково. Подробности по реализацията оповестиха главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, заместник-председателят на ДАНС Ваня Стефанова, окръжният прокурор Иван Стоянов и директорът на ОДМВР-Хасково Ангел Цанков

Хероинът е бил укрит в храсталаци край свиленградското село щит. Той е бил опакован в 190 пакета и поставен в 4 чувала. Стойността му е близо 14 милиона лева по цени на съдебната система. Според първоначалните данни наркотикът, идващ от Турция, бил предназначен за страни от Западна Европа. press1Последвали процесуални действия в домовете на задържаните, откъдето са иззети мобилни телефони и СИМ карти, незаконен револвер- калибър 7,65 с 10 патрона, и 190 ловни патрона- 12 калибър.
От началото на годината са иззети общо 1 тон хероин, половин тон синтетична дрога, над 50 тона марихуана и над 100 кг кокаин, обобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който поясни, че успешните действия са резултат на интегрираните действия между Върховна касационна прокуратура, ДАНС, Агенция „Митници” и МВР. Той изрази благодарността си към граничните полицаи, които от месеци провеждат засилени проверки по границите. На база анализ на риска са изведени рискови места по отношение на трафика на хора, контрабандата на наркотици и стоковата контрабанда.

През седмицата още един свиленградчанин бе заловен с хероин. Подробности по двата случая четете в новия брой на вестник „Мост” утре!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.