Задържаха трима за грабежа над възрастното семейство в село Малко градище, остават в ареста

Вашата оценка
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Моторната резачка, с която са плашени старците, е иззета като веществено доказателство

Днес съдът в Хасково постанови най-тежката мярка за задържане – арест

Трима свиленградчани са задържани за жестокия обир и побой над възрастното семейство в село Малко Градище, който потресе обществеността. Резултатите от полицейските действия бяха оповестени днес на брифинг от директора на ОДМВР-Хасково Ангел Цанков и началника на РУП Свиленград Димитър Янакиев, час преди да бъде гледана постоянната мярка за задържането им в Хасковския окръжен съд. Заподозрените бяха в ареста със 72-часово прокурорско разпореждане. Днес следобед Хасковският окръжен съд постави постоянна мярка за задържане на тримата.

Задържани са 24-годишният Стойчо Огнянов, 30-годишният  Васил Атанасов по прякор Дамския и 44-годишният Иван Георгиев. Тримата са жители на ромската махала. Тартор на групата и инициатор на обира е 24-годишния Стойчо. Оказва се, че преди време той бил нает от близките на възрастното семейство за работа по двора, която му била добре заплатена. Така той решил, че 82-годишният Боню и 77 годишната му съпруга Мавруда разполагат с пари. Вечерта на 4-ти ноември мъжете с маски на главите нахлули в къщата на старците и им нанесли тежък побой. Целта им била да получат информация за скътаните им пари. След заплахи успели да откраднат 2200 лева, мобилен телефон и моторна резачка, с която ги заплашвали. Едва на сутринта, 77-годишната жена със сетни сили се добрала до комшийката си, която сигнализирала в полицейското управление. Подаденият късно сигнал затруднил задържането на извършителите непосредствено след извършването на грабежа. Жената и 82-годишният й съпруг бяха настанени в хасковската болница със счупвания на крайниците и синини по телата.

Маската се изследва за наличие на генетичен материал по нея

Маската се изследва за наличие на генетичен материал по нея

По досъдебното производство са извършени множество разпознавания и разпити на лица с цел установяване механизма на престъплението, назначени са експертизи на открити веществени доказателства. 24-годишният Стойчо е рецидивист с множеството си криминални прояви и осъждания. Следите се разплели, когато той продал откраднатия CSM на свиленградска заложна къща на 13-ти. В дрехите му разследващите намерили документи, относно извършения залог. Останалите двама съучастници са задържани на другия ден. Те са с множество криминални прояви по линия на кражби и грабежи и също са осъждани. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

Почти десет дена свиленградските полицаи работиха неуморно по разплитането на случая, обяви началника. Според директора пък събраните доказателства са бетон и за задържаните няма мърдане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.