Обстановката в областта постепенно се нормализира, усложнено е положението при помпената станция в Свиленград

Вашата оценка

IMG_1096Обстановката в област Хасково, вследствие на продължителните валежи, постепенно се нормализира, съобщиха от Областната администрация. Спада нивото на р. Марица и р. Харманлийска. На последната нивото вчера бе много повишено, но не се стигна до преливане. Все още е усложнено положението до помпената станция на Свиленград, където нивото на р. Марица подмина критичните 5 метра. От Община Свиленград са направили необходимата организация и са взели всички необходими мерки, за да не бъдат залети близки дворове и къщи.

В община Тополовград вчера е обявено бедствено положение заради излизане от коритото на р. Тунджа и заливане на дворове в с. Срем. Срокът на действие на бедственото положение там е до ликвидиране на последствията от наводнението.

Водата от залетия вчера път между Димитровград и Симеоновград тази сутрин се е оттеглила, но пътят е отнесен на места. Остават затворени пътищата Симеоновград – Троян, Бориславци – Малко Брягово и Княжево – Синапово в община Тополовград. Пътят за с. Родопи е затворен поради довличане от водата на наноси и дървета.

От вчера, със заповед на вицепремиера Томислав Дончев, е въведен в действие Националния план за защита при бедствия, за територията на 4 области, сред които и Хасковска. Създадена е организация за наблюдение на водните обекти и реките с голям водосбор като Тунджа, Марица и Арда. Въведена е в действие и Единната спасителна система за оповестяване при критични ситуации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.