Предколедно: Задигнаха 90-килограмово прасе

Вашата оценка

praseКражба на прасе е регистрирана в свиленградското село Капитан Андреево, съобщиха от полицията. 90-килограмовото животно е задигнато от стопанска постройка, която е била оставена незаключена. Така апашите не са видели почти никаква трудност да осигурят безпроблемно коледната си трапеза.

Макар и в очите на някои подобна кражба да не изглежда толкова сериозна, в Сливен за същото деяние мъж получи 4-месечна ефективна присъда, съобщава вестник „Труд”. Жител на Шивачево ще търка наровете в затвора за кражбата на месото от коледно прасе, бахур, сланина и домашно вино. Наказанието бе наложено от Районния съд в Сливен след постигнато споразумение между подсъдимия и обвинението, показва справка в съда, пише още изданието.

Кражбата е извършена точно на Коледа, в нощта срещу 26 декември миналата година. Крадецът и негов непълнолетен приятел отмъкнали две свински плешки с тегло 30 кг, 20 кг сланина, 6 кг свински ребра, 3 кг пресен бахур, 6 литра домашно вино. Стойността на кражбата е за около 400 лева. Двамата откраднали дори стар касапски нож, с който било разфасовано коледното прасе. Тъй като пълнолетният крадец е извършил престъплението си в условията на опасен рецидив, той ще трябва да излежи присъдата си при първоначален строг режим, е решил съдът.

Коментари

  1. гошио казва

    Адаша вече е предал Бога дух ,кой ще го яде или продаде все тая ! Глада е по силен от тока ,хората нямат вина . ситите са възмутени .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.