Три бронзови медала за младите ни шахматисти

Вашата оценка

shahmatМеждународният детски турнир за купа “Траяна” се проведе от 16 до 18 януари в Стара Загора. Шахматен център “Свиленград 2013” участва с шест състезатели за първи път в международен турнир. Битката по класически шахмат протече в седем кръга. Децата бяха разделени в две групи. В група “В” се състезаваха 28 деца до 8 г. Нашата състезателка Антония Тонева, възпитаничка на СОУ “Д-р П. Берон”, постигна четири победи и завоюва бронзов медал при момичетата. Едновременно с постигнатото тя набра точки за ЕЛО. С общ резултат 4 точки Антония е най-добре представилият се състезател от школата.

В група “А” участваха 86 деца до 14 г. Нашите състезатели, възпитаници на ОУ “Иван Вазов”- Пеньо Василев, Стилиян Топалов, Стефани Данаилова и Константин Льондев, успяха да постигнат поставените от ръководството цели – 50% успеваемост, спечелвайки по 3,5 точки в тежкия турнир. Те се оказаха достатъчни Стефани Данаилова да грабне бронза в групата на момичета до 10 години.

Паолина Иванова, възпитаничка на СОУ “Желязко Терпешев”, Любимец, надхвърли първоначалните очаквания. Въпреки че спечели по-малко точки, тя също постигна нивото за шахматен коефициент /ЕЛО/ и успя да се пребори за бронзовия медал при момичетата до 12 г.

С най-добро класиране от момчетата в група “А” е Пеньо Василев, който след придобиването на българско ЕЛО, вече усилено работи за спечелването и на международно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.