Националката Росина Христова идва в „Амазонките на Юга”

Вашата оценка

Rosina Hristova1Усилено работим по селекцията на отбора. Пред финализиране са разговорите с 4 момичета – две опитни състезателки и две млади надежди. Не искам да казвам имена, докато не се изяснят нещата. Мога да кажа, че на 99% в отбора идва опитна вратарка и това е Росина Христова, която е възпитаничка на школата на Габрово, победителка в европейския турнир „Челъндж трофи” за 2014 година с националния отбор, съобщи проф. Веселин Маргаритов, член на Управителния съвет на хандбален клуб Свиленград – Пловдивски университет. Привличането на Росина Христова ще даде по-голяма вариативност на треньора Павел Дженев да използва Кристина Миланова като полеви играч в центъра на защитата.

Целта пред отбора е да се задържи в четворката на шампионата и да стигне поне до плейофи в турнира за купата на страната, каза още професор Маргаритов.

От 8-ми февруари ще проведем 7-дневен лагер в Свиленград, за да се подготвим максимално добре за първия мач, който е за купата в Хасково. Ние уважаваме традициите на хасковската хандбална школа, но на 15-ти  в зала „Спартак” излизаме за победа. Нямаме друга алтернатива.  Влезем ли в плейофите за купата, всичко е възможно, категоричен е професорът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.