Ученици учредиха клуб „Млади възрожденци”

Вашата оценка

P1220558Учениците от 8 а клас на СОУ „Д-р Петър Берон” учредиха първия в Свиленград клуб „Млади възрожденци”. Желанието на младежите е да популяризират делото на Апостола, да съхранят българските традиции, да запазят родолюбието.

Клубът е младежка организация към общобългарския комитет „Васил Левски”. Негов председател в Свиленград е преподавателят по история в СОУ „Д-р Петър Берон” Ангел Ангелов. Спазвайки заветите на Апостола, директорът Мариян Боянов подписа Етичния кодекс на поведение и народна работа, който му връчиха учениците. Той пожела на родолюбците успех в новото начинание и да съумеят да привлекат в работата си и други свои връстници.

P1220563Специални гости на събитието бяха директорът на Общинския исторически музей Елена Митева, директорът на библиотеката Иван Чончев, краеведът Атанас Куманов, учителят по история Калинка Александрова.

В страната вече работят над 50 клуба „Млади възрожденци”, като в тях участват над 1000 деца. Основната им цел е утвърждаване на национално-патриотичните ценности и идеали сред учениците и съхраняване на българската идентичност и облик в Европейския съюз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.