Свиленградските хандбалистки с втора поредна победа над Хасково

Вашата оценка

2Свиленградските хандбалистки за втори пореден път се наложиха над коравия тим на Хасково.Това стана на терена на хасковлийки, които отстъпиха на „Амазонките на Юга” с 4 гола. Миналата седмица момичетата на Павел Дженев се наложиха с 27:32 за купата на страната, а сега в мач от първенството – с 30:34.

Мачът почти повтори този от преди седмица. Хасковлийки тръгнаха по-активно и закономерно поведоха в резултата, като в 15-тата минута на първото полувреме водеха с 11:7. С постоянни смени в състава и заздравяване на защитата „амазонките” успяха да затворят първата част при 17:17.

През втората част пролича по-добрата класа на „Амазонките на Юга”, които малко по-малко успяха  да натрупат  и запазят преднината си от 4 гола.

Втори по ред много силен мач  изигра Кристина Миланова, която записа в актива си 10 попадения. Неудържима на крилото бе отново Райна Георгиева. Останалите момичета също играха стабилно, което вдъхва надежда за добро представяне срещу Етър на полуфинаала за купата на страната. Мачът и насрочен за края на март и при победа „Амазонките на Юга” биха могли да направят и дебюта си на европейска сцена.

 „Свиленград - ПУ „: Стела Иванова, Роксана Радева, Станислава Хаджис, Дарина Панайотова, Ралица Димитрова, Райна Георгиева, Кристина Миланова, Росина Христова, Ивалина Рангелова, Деница Цветанова, Станимира Кодинова, Добринка Тафкова, треньор: Павел Дженев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.