Екстрадираме французин, скрил канабис в дупето си

Вашата оценка

cannabisБългарските власти ще екстрадират французин, задържан на ГКПП „Капитан Андреево” преди две седмици. Решението е на Хасковския окръжен съд въз основа на издадена европейска заповед за арест на лицето от съд във Франция. Мъжът е бил задържан на пункта на 10.02.2015 г. заради съмнение в истинността на представената от него лична карта. След обмен на информация с френските власти е било установено, че лицето се издирва с Европейска заповед за арест.

Мъжът е получил присъда в родната си държава още през 2008 година. Той е осъден на лишаване от свобода в срок от 4 години за това, че при обиск в ареста у него са намерени 4 грама канабис. Наркотичното вещество било укрито в ректума на мъжа. Предвиденото от френското законодателство наказание за това деяние е лишаване от свобода за срок до 10 години. Европейската заповед за арест му е била издадена, защото не е излежал присъдата си.

В съдебното заседание на Хасковския окръжен съд, провело се на 24 февруари, задържаният мъж е потвърдил съгласието си да бъде предаден на френските власти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.