67 села в областта са без ток и вода

Вашата оценка
EVN_stulb (1)

Пречупен стълб в района на Хасково

67 села в Хасковска област са без ток и вода, основно в общините Стамболово и Минерални бани – около 26 села, съобщи Областният управител на Хасково Добри Беливанов пред информационна агенция „Фокус”. В община Минерални бани продължава да бъде в сила бедственото положение, заради затрупани с преспи сняг села, непочистени са пътищата. Отстраняват се авариите в електроснабдяването. Към 23.00 часа снощи община Ивайловград също обяви бедствено положение, където 10 села са без ток и вода, работи се по отстраняването на авариите.

Селата по направление Ивайловград – Крумовград са с нарушена комуникация по пътищата, допълни още той. Затворен е пътят Димитровград-Симеоновград, между селата Брод и Златополе, заради разливането на река Мартинка. Отворен е пътят Хасково – Кърджали, уточни областният управител.

В областта има девет затворени училища – едно в община Хасково, четири в община Стамболово, и по две в общините Минерални бани и Ивайловград, коментира Добри Беливанов. Той посочи още, че EVN работи по проблемите с електрозахранването, мобилизирани са всички екипи, като основно усилията им са насочени към захранването на електропроводите в Минерални бани. С авариен екип, с помощта на лодка вдигат паднал електропровод във водите на язовир „Мандра”. Обстановката се нормализира.

Притесненията ми са за това да няма интензивно топене на снега или валежи от дъжд, каза още Беливанов. С топенето на снега се очаква повишаване на речните нива, за сега обаче все още няма проблеми с тях и обстановката с реките в областта е спокойна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.