Георги Калайджиев оглави РДГП – Елхово

Вашата оценка

Georgi KalaidjievБившият началник на ГПУ-Свиленград Георги Калайджиев оглавява от няколко дни Регионалната дирекция на гранична полиция в Елхово, научи e-svilengrad.com. Заповедта за назначаването му на директорския пост е от 9 март. Калайджиев бе преназначен като началник на група в дирекцията през пролетта на миналата година, след като сдаде началническото кресло на Марин Иванов. Сега на директорския пост свиленградчанинът наследява комисар Стоян Стоянов, който бе освободен от длъжност на 19 декември миналата година. От тогава до сега дирекцията в Елхово временно бе управлявана от зам.-директора  Славчо Янев.

Основните приоритети в работата ми ще са свързани с овладяването на незаконната миграция, което в момента е належащ въпрос и с изграждането на една стабилна външна граница на Европейския съюз, коментира пред e-svilengrad Калайджиев.

Георги Калайджиев има сериозен управленски опит. От 2009 до 2014 година той бе началник на граничния полицейски участък в Свиленград. В системата на гранични войски е още от 1997 година. Започва работа в ГПУ-Свиленград през 2000 година първо като оперативен работник, а след това и като началник на група. През 2008 година е назначен в Главна дирекция „Гранична полиция” в София като началник сектор „Противодействие на незаконната емиграция”. Там работи малко повече от година и се завръща в Свиленград.

Зоната на отговорност на РДГП-Елхово е разположена на територията на областите Бургас, Ямбол и Хасково.  В структурата на дирекцията влизат пет гранични полицейски управления – Малко Търново, Свиленград, Средец, Болярово и Елхово и три ГКПП – Капитан Андреево, Лесово и Малко търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.