Виктория Панайотова спечели квоти за Световната танцова олимпиада, Световното първенство и Европейския шампионат

Вашата оценка

_MG_84181Квоти за участие в най-престижните световни танцови съревнования спечели свиленградчанката Виктория Панайотова. На провелия се Международен танцов турнир Sofia Dance Fest 2015, организиран от Българската спортна танцова федерация, Виктория взе златните отличия в три танцови стила – модърн, характерен и джаз. Това автоматично й дава право да участва в Световната танцова олимпиада, която ще се проведе от 30 април до 3 май в Москва, както и в Европейския шампионат, домакин на който ще бъде Санкт Петербург от 15 до 18 август.

IMAG11871В софийската зала Триадица Вики представи танците „Музиката в мен”, „Аиша” и „Сън или реалност”. Петчленното жури, съставено от доказаните имена в танцовото изкуство Дежан Николич от Черна гора, Трайче Петковски от Македония, Лорета Йовчева, Добри Добрев и Даниела Добева, единодушно определиха нашата танцьорка за най-добра.

Две седмици по-рано Вики завоюва квота и за Световното първенство по танци, което ще се проведе в Букурещ. В този формат Виктория участва за трета поредна година като всяка година нашето талантливо дете печели квоти и право на участие. През изминалата 2014 г. на Световното първенство в Португалия Вики се нареди на 5-то място в стил модърн. Квалификациите тази година бяха съдийствани лично от директора на DWC  Джон Гримшоу и секретаря на DWC Мери Уолидж.

Вече две гoдини 11-гoдишнaтa Bики ce oбyчaвa в Coфия в бaлeтнa шкoлa „Baя дeнc cтyдиo”. Heйни pъкoвoдитeли тaм ca Йoaнa Йopдaнoвa – cъвpeмeнeн и джaз тaнц и Baня Poшкoвa – клacичecки бaлeт.

IMG_23801new-images-121

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.