Касапница в Любимец, намериха заклан бащата на бивш митничар

Вашата оценка

policeТруп на 66-годишен мъж от Любимец бе открит в къщата му вчера по обяд от негов роднина от Свиленград, съобщиха от полицията. Сигналът за убийството е подаден в 12.55 ч. на тел. 112 от свиленградчанина. Пристигналата в къщата на ул. „Захари Стоянов” полицейска група е открила убития да лежи в коридора на жилището си с порезни рани по тялото. При огледа на местопрестъплението в къщата полицаите откриват на различни места по стените и пода кръв и следи от изгорени дрехи.

В къщата е заварен и синът на мъжа – 32-годишният Теодор Сараколев. Той е бивш митничар от Митница „Свиленград”. Мъжът не успял да даде смислени обяснения за случилото се. Бившият митничар е бил отведен от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в клиниката в Болярово. Установено е, че той страда от шизофрения. Според запознати заболяването му било наследствено – от същата болест страдала и имала майка му, но се отключило за първи път едва преди около две години. Горе-долу по това време Сараколев е бил съкратен от работа в митницата заради това, че няма висше образование.

В къщата освен трупа на бащата, е намерено заклано и кучето. Двамата мъже са живеели сами заедно, след смъртта на майката на Сараколев. Живеещите в съседство хора не могат да повярват, че синът е посегнал на баща си. Според една от версиите, 32-годишният мъж е открил трупа на баща си, когато се е прибрал вкъщи.

Според друга обаче, агресията на мъжа първоначално се е отключила към кучето. Той започнал да го налага и рита със всички сили на пътя пред къщата. След това го вкарал вътре. Тогава по неясни причини гневът на сина се насочил към бащата. Предполага се, че убийството е извършено в банята. След това Теодор започнал да разнася тялото из цялата къща, затова на местопрестъплението са открити толкова много следи от кръв.

Трупът на жертвата е откаран за аутопсия в Съдебна медицина – Хасково. Образувано е досъдебно производство по чл. 115 от НК, работата по случая продължава, допълниха от полицията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.