„Да изчистим България заедно“ в 5 еднодневни акции

Вашата оценка

izcistim100 % е ръстът на доброволците от област Хасково, включили се в кампанията „Да изчистим България“ през 2014 г., сравнено с предходната 2013-а – това съобщи Мария Лазарова, мениджър „Социални проекти“ на „БТВ Медия груп“ на работна среща в Областна администрация – Хасково. Срещата бе организирана и открита от областния управител Добри Беливанов. Тя се проведе по повод предстоящата кампания и на нея присъстваха представители на общини, на институции и много ученици. Срещата в Хасково е една от първите в страната на старта на инициативата.
През 2014 г. в кампанията са се включили 11 137 души от областта, а през 2013-а – около 6000 души. 72 са фирмите и ведомствата, участвали в нея, училищата са 40, а НПО – 8. Почистени са 61 нерегламентирани сметища и почти всички маркирани места на картата – общо 88.
Тази година името на кампанията се променя и вече се нарича „Да изчистим България заедно“, стана ясно на срещата. Новото през 2015 г. е, че ще има 5 еднодневни акции за почистване, които ще обединяват и 2 международни инициативи – Да изчистим Европа /10 май/ и Да изчистим Дунав /27 юни/.
Датите на кампанията са следните – 10 май, когато ще се почистват градските зони, 17 май – почистване на крайградски зони за отдих и спорт, 31 май – почистване на детски площадки, 7 юни – почистване на природни паркове и защитени територии и 27 юни – почистване на водоеми и реки.
През 2015 г. има и още една новост – няма да има предварително маркиране на карта на замърсени територии, а ще бъдат маркирани почистените територии от самите доброволци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.