Художникът Петър Джигов представя втората си самостоятелна изложба

Вашата оценка

11009856_883936595002750_7995053127480794018_oМладият художник Петър Джигов откри своя самостоятелна изложба в арт галерията. Графиките на свиленградчанина ще останат в старата турска баня до 10 май. Изложбата носи провокативното име „Мозъчни напъни”. Тя е втората самостоятелна на авангардния творец.

Петър е роден през 1985 година. Завършил е художествената гимназия в Пловдив и Анимация в курс към НБУ. Занимава с концептуален дизайн.

Картините в изложбата са плод на желанието на автора просто да рисува. И да стовари огромния багаж, претъпкал въображението му. Без да мисли защо го прави и без да налага на публиката какъвто и да е, точно определен смисъл на изображенията. Както казва Петър Джигов, те са израз на неговите несполучливи опити да раздвижи мозъка си. Те са порсто емоционални състояния и толкоз.

Творбите, изложени в арт галерията се продават, а размерът им може да се увеличи или намали в зависимост от предпочитанията.

IMG_8178Петър и художничката Ивалина Недева са автори на голямото великденско яйце, което е изрисувано в градинката пред сградата на общината. Гипсово яйце, което е високо 1.50 м, е отлято от Общинско предприятие „Благоустрояване и озеленяване” по повод Великденските празници. То бе изрисувано от местните художници с фантазни форми и разнообразни пролетни цветове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.