Задържаха хиляди чорапи и тениски менте

Вашата оценка

100_86215 826 текстилни изделия със съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост на световноизвестни марки задържаха митническите служители на Капитан Андреево. Фалшивата стока е трябвало да стигне до Унгария, скрита между 645 чувала с  групажна стока.  Ментета били натоварени в Турция в камион с полска регистрация, управляван от полски шофьор. При проверката митническите служители са открили  4 116 чифта мъжки и детски чорапи с логото на Tommy Hilfiger,   Adidas и Nike,  както и  1440 тениски, дамски комплекти и клинове с логото  на „Adidas”, „Dolce & Gabana”,  „Mochino” и  „Chanel”. Открити са и още 270 детски блузи с къс ръкав щамповани с изображения на анимационния герой на „Дисни”,  Мики  Маус .

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Само преди седмица в друг камион отново с полска регистрация, пътуващ за Унгария, митническите инспектори на Капитан Андреево откриха и задържаха 2424 спортни текстилни изделия имитации на известни марки.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.