„Амазонките от Юга” ще се борят за трето място в шампионата с Шумен

Вашата оценка

Побойница от Габрово накара публиката да замлъкне ошашавена

P1230201С грозна сцена завърши хандбалната среща между Бъки-Габрово и Свиленград-ПУ. Състезателката на Бъки с номер 3 задърпа за косата Дарина Панайотова от отбора на Свиленград, която не й остана длъжна. Двете се хванаха коса за коса и около 1-2 минути никой не можеше да ги раздели. Инцидентът стана след сблъсък между двете в борба за спорна топка в последната секунда на срещата. Дарина Панайотова подаде ръка в знак на извинение, но получи жестоко дърпане на косата от страна на побеснялата габровлийка.

Мачът не предвещаваше подобно нещо, защото Бъки доминираха през цялото време на срещата. В десетата минута водеха с 3 гола, в 20-тата разликата бе намалена на 1 гол, но първото полувреме завърши при резултат 15:19.

P1230192През второто полувреме разликата растеше постоянно за Бъки и треньорите на действащите и бъдещи шампиони на страната заиграха с втория си състав. Последната сирена дойде при 25:37, но този резултат не е показателен за възможностите на „Амазонките от Юга”, които явно бяха отписали срещата. Все пак  през целия шампионат и в турнира за купата на страната габровлийки  имат само една загуба.

В другата полуфинална двойка Етър победи Шумен като гост и на финала ще се изправи срещу Бъки.

Свиленград и Шумен ще спорят за третото място. Мачовете ще се играят до 2 победи от 3 срещи при разменено гостуване.

Момичетата на Павел Дженев имат победа над шуменки през есента, когато в спортната зала на Свиленград надделяха с 31:29.

Дори и да не станат трети в шампионата, „Амазонките от Юга” написаха история, като още с дебютното си участие в елитната група на българския женски хандбал ще са в четворката на крайното класиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.