Спецакция против контрабандата тече на „Капитан Андреево“

Вашата оценка

punktСпециализирана полицейска операция се провежда в зоната на ГКПП „Капитан Андреево” от рано сутринта днес.  Операцията е по разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов. В нея са включени служители на Главните дирекции „Национална полиция“ и „Борба с организираната престъпност“, разпределени във всички смени, както и мобилни екипи на Агенция „Митници“-София. Основната цел на операцията е противодействие на контрабандата през държавната граница. При установяване на данни за престъпления, ще се предприемат незабавни действия за доклад в прокуратурата. Спецакцията ще продължи до второ нареждане.

Създадена е организация със структурите на ГД „Гранична полиция“ за движението на моторни превозни средства и хора през граничния пункт, така че да не се образуват опашки.

Вчера от стенограмата на Министерския съвет стана ясно , че в свое изказване премиерът е недоволен от охраната на държавната граница. Mитничapитe и гpaничapитe, нaй-мeкaтa дyмa e „aбcoлютнo нeнaдeжднo“ oxpaнявaт гpaницитe. Hиe нямaмe cиcтeмa тaм. Дo дpyгaтa cpядa cъм им дaл cpoк дa мe yбeдят в пpoтивнoтo, казва Бойко Борисов.

Ходим от другата страна на границата, за да видим кои ТИР-ове и как са минали. Буквално се вдига бариерата и минават! И просто това съм им казал – до сряда имат срок. Армията ли ще пращаме там, Ненчев, или Алпийския батальон…  до сряда съм им дал срок. Това безобразие няма да го изтърпим, закани се премиерът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.