„Арестуваха” хиляди маратонки менте

Вашата оценка

OLYMPUS DIGITAL CAMERA11 000 спортни обувки,  текстилни изделия и аксесоари със съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост на 15 световноизвестни марки задържаха при съвместна проверка служители на МВР и Агенция „Митници“ на МП  „Капитан Андреево”.

Стоката е била превозвана с камион с румънска регистрация, който пътувал от Турция през България за Румъния. Камионът е отклонен от служители на МВР за щателна митническа проверка. При проверката митническите служители откриват, че част от стоките в групажа носят знаци на запазени търговски марки. В колетите са открити 6 095 чифта маратонки и мъжки обувки, по-голяма част с логото на „Converse“, „Nike“, „Puma“ и „Adidas“. Сред фалшификатите са открити още  3 045  спортни комплекти, анцузи, ризи и панталони на „Puma“, „Аrmani“, „Nike“, „Adidas“, 1 050 тениски и ризи с логото на  „Tommy Hilfiger“, „ Polo“ , „Lacoste“,  480 чифта чорапи на  „Calvin Klein“, както и 330 чанти и портмонета на „Тommy Hilfiger“ .

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.