Пеньо Василев и Ростислав Петков с успехи на държавното първенство по шахмат

Вашата оценка

1547На провелите се държавни първенства в гр. Пловдив представителите на “Шахматен център – Свиленград 2013” постигнаха много добри резултати.

В класическия шахмат при юношите до 16 години Ростислав Петков се класира на девето място от 24 състезатели. Той почти повтори своя успех, заемайки десето място от 24 участници по ускорен шахмат. В турнира по блиц се класира пети в България от 21 състезатели, като само вторичните показатели го лишиха от медал

Нашата надежда в шахмата Пеньо Василев показа, че е израснал и може да постига успехи и на републиканско ниво. В турнира по ускорен шах за момчета до 14 години той завоюва 5 точки и стана четвърти в България от 31 състезатели. И него допълнителните показатели го лишиха от медал.

В първата половина на турнира по блиц се класира и Константин Льондев /момчета до 14 г./, който постигна 4 точки и зае 12 място от 28 състезатели.

Останалите състезатели от свиленградската шахматна школа – Ростислав Петков, Стефани Данаилова, Паолина Иванова, Стилиян Топалов, Никола Милушев и Красимир Димитров, също се представиха добре, постигайки индивидуално поставените минимални цели за всеки един от тях от ръковадството на клуба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.