Комисия ще разработи мерки за справяне с опашките на ГКПП „Капитан Андреево“

Вашата оценка

P1110392Със заповед на областния управител на Хасково ще бъде създадена Междуведомствена комисия, която да набележи мерки за справяне с повишения автомобилен трафик и очакваните задръствания на ГКПП „Капитан Андреево” през идните месеци, съобщиха от областната пресслужба. Това бе решено днес на работна среща, свикана от областния управител Добри Беливанов. Участие в нея взеха директорът на ОД на МВР комисар Ангел Цанков, представители на ОПУ, Агенцията по безопасност на храните, Агенция „Митници“ и др.

От май месец започва увеличение на леко и тежкотоварния трафик, минаващ през ГКПП „Капитан Андреево”. В тесния участък преди пункта се образуват опашки от ТИР-ове, което е предпоставка освен за задръствания и за пътни инциденти. Междуведомствената комисия ще търси решение, като едно от възможните е организация на движението и намаляване на скоростта в участъка преди стеснението.

На срещата г-н Беливанов сподели, че е пред завършване проектната документация за оградата по българо-турската граница. След това ще започнат строителните дейности по протежението на съоръжението на територията на нашата област, което е 33.6 км. Това всъщност е и най-малкия участък от трите области, които ще строят съоръжението, но пък именно тук преминават най-много чужденци. Очаква се до 2-3 месеца той да бъде завършен изцяло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.