Сложиха пешеходна пътека на пътя убиец в Симеоновград четири години след черния Великден

Вашата оценка

20150423_111857Две пешеходни пътеки бяха открити днес в Симеоновград. Те са на улицата, на която преди четири години в тежък инцидент загинаха шестима младежи. Децата бяха пометени на тротоара от пиян шофьор, докато отивали на Великденска вечерна служба в църквата. В тяхна памет бе отслужена панихида. На нея присъстваха техните родители, близки, представители на местната власт и народни представители.

Четири години след трагедията пътят е изцяло ремонтиран. Това обаче създава предпоставки за по-бързо движение на автомобилите. Затова хората са доволни, че вече има две пешеходни пътеки, които са  от нов тип  – с неравност на пътя, както и две т.нар “гърбици” за ограничаване на скоростта.

20150423_113903Тук съм не като народен представител, а като майка, изживяла подобна трагедия. Тук съм, за да подкрепя родителите на починалите деца, каза Нели Петрова. Тя е народен представител от ГЕРБ от Варна. Нейната дъщеря Лора загина на пешеходна пътека, след като бе блъсната от мотоциклет.

Дошлите на мемориала  поднесоха цветя и се поклониха  в памет на децата, загинали на пътя.

В момента се подготвят промени в Закона за движение по пътищата, които касаят налагането на по-строги наказания и мерки към шофьорите, причинили смърт на пътя или създаващи предпоставки за това.

20150423_115055 (1)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.