Проведе се извънредна акция на границата, ръководена от транспортния министър

Вашата оценка
Сн.: МТИТС

Сн.: МТИТС

Извънредна акция на ГКПП „Капитан Андреево” за контрол на превозите на пътници и товари се проведе днес под ръководството на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Акцията започна рано сутринта днес около 4.00 часа.

Министър Московски заяви, че основната цел на проверките е да се сведе до минимум нерегламентирания превоз на пътници. По думите му, резултатите през тази година са обнадеждаващи и показват намаляване на този вид нарушения. За 2014 година са установени общо 125 нерегламентирани превози, а от началото на тази година броят им е 43.

Сн.: МТИТС

Още в първите часове на днешната акция служителите на ИА „Автомобилна администрация” съставиха 15 акта от 47 инспектирани превозни средства Предстоят много динамични проверки и на другите гранични пунктове. Проверяващите ще следят за спазването на изискванията за превоз на пътници и товари, както и ще обръщат внимание на общото техническо състояние на превозните средства и редовността на документите.

По време на днешната акция са съставени общо 21 акта от 62 проверени автомобила. Основните нарушения са свързани с нередности в тахографските документи, липсващи копия на лиценза и преводи на свидетелства за правоуправление на международни водачи.

При влизане на българска територия, инспекторите са спрели временно от движение турски автобус. Служителите на ИА „Автомобилна администрация” са установили, че предното челно стъкло е спукано. На борда на превозното средство не са открити тахографски листа, както и информация за времето за управление и почивка на шофьорите, през последните 28 дни. Двамата водачи са били и без свидетелства за управление. Пътниците ще останат на границата докато не бъде изпратен автобус с други водачи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.