Стрелецът от Любимец остава в ареста, искал да сплаши тъщата

Вашата оценка
Сн.: Илюстрация

Сн.: Илюстрация

42-годишният Димитър Филипов, който миналата неделя простреля тъща си и сестра й с ловна пушка, остава за постоянно в ареста. Прокуратурата поиска налагане на най-тежката мярка за неотклонение по обвинение за опит за убийство на съпругата му.

В съдебната зала стрелецът каза, че не е искал да убива жена си, а само да сплаши майка й, която се месила многократно във взаимоотношенията им. Обвиняемият изтъкна, че сам се грижи за двете си дъщери – на 16 и 11 години, след като жена му го е напуснала.

Както писахме, 42-годишният любимчанин напълни със сачми тялото на тъща си Танка, както и на нейната сестра Янка, с притежаваната от него незаконна 12-калиброва ловна пушка. Според разследващите мъжът насочил оръжието към жена си, но под обстрела му попаднали двете сестри, които се опитали да я защитят. Веднага след стрелбата Димитър избяга. По-късно същата вечер той бе заловен от полицията.

В хода на делото стана ясно, че през последната година двамата съпрузи са имали чести скандали, при които се е намесвала и полицията. За да не се укрие или да извърши друго престъпление, съдът прецени, че Димитър трqбва да остане в ареста.

Наложената мярка от Хасковския окръжен съд може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.