Отбелязахме 70 години от победата над хитлeрофашизма

Вашата оценка
Picture 0223

103-годишният дядо Неделчо

С тържествена церемония в Свиленград бе отбелязана 70-годишнината от победата над хитлерофашизма и края на Втората световна война. На тържеството присъстваха и някои от фронтоваците. Най-възрастният сред тях бе 103-годишният Неделчо Мавров.

Все повече оредяват редиците на ветераните от Втората световна война в Свиленградско. Само преди две години те бяха 45 души, а сега са 13. След тържествената церемония, на която в памет на загиналите бяха поднесени венци и цветя на паметника на площад „5 октомври”, ветераните се събраха на станалия традиционен тържествен обяд, даван от кмета на общината.

Picture 011Паметната  дата в световната история бе отбелязана и с изложба на книги, разказващи за Втората световна война. Традиционния празничен концерт за 9 май „Со слезами на глазах“събра почитателите на руската музика в салона на читалище „Просвета 1870”.

Краят на празничните инициативи ще даде общинска ученическа викторина „70 години от края на Втората световна война“. Тя ще се проведе на 14 май, от 17.00 часа, в малката заседателна зала на ОбА – Свиленград.

Picture 0311

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.