На турнира за Купа Свиленград: Младите ни огнеборци с нов републикански рекорд, станаха областни първенци

Вашата оценка

Picture 035Нов републикански рекорд в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека” постигна отборът на СОУ „Д-р Петър Берон” по време на републиканския турнир по пожароприложен спорт за Купа Свиленград. Нашите състезатели бяха безапелационни в дисциплината, спирайки хронометъра на 39 секунди и 6 стотни. Такъв резултат не сме постигали дори и на тренировки, но явно подкрепата на местната публика по време на състезанието оказа своето положително влияние, казаха ръководителите на отбора Мария Петрова и инспектор Ивелин Тонев. Късмет на състезателите донесе и 6-годишният талисман на отбора Криско, който пробяга цялото трасе с тях и заслужено се качи на почетната стълбичка при батковците и каките по време на награждаването.

Picture 023Резултатът е още по-впечатляващ, тъй като тази година отборът ни е с почти изцяло нов състав – от деветимата състезатели за шестима това бе първо състезание. Във втората дисциплина – „Щафетно бягане с препятствия”, фал донесе десет наказателни точки за нашите. Така те отстъпиха в комплексното класиране и заеха почетното четвърто място в турнира. Постигнатите точки в състезанието обаче донесоха първо място на младежкия ни протовопожарен отряд в класирането за областния шампионат и правото да представят Хасковска област на републиканското първенство през месец юни. След него МПО „Млад огнеборец” при СОУ „Д-р Петър Берон” заминава за международен турнир, който ще се проведе през юли в Полша.

Второто място в атрактивната дисциплина завоюва отбора на на СОУ „Н. Й. Вапцаров” от град Айтос, а трети на пътеката останаха състезателите на ОУ „Иван Хаджийски” – Троян.

Най-добри на щафетното бягане бяха учениците от ОУ „Никола Икономов” – Разград, второто място завоюваха огнеборците от СУ „Васил Левски – Пловдив, а трети на почетната стълбичка се подреди отборът от Троян.

Picture 042В комплексното класиране по точки златните медали и Купа Свиленград спечели отборът на ОУ „Иван Хаджийски” от град Троян. На второ място останаха състезателите от спортното училище в Пловдив, а третото място завоюва отборът от Айтос.

Picture 008В турнира, провел се на стадион „Колодрума”, взеха учстие 14 отбора от ралични области на страната. В спортната надпревара се включиха младежки противопожарни отряди от Айтос, Варна, Полски Тръмбеш, Пловдив, Разград, Троян, Чирпан, Хасково, Димитровград, Шумен, Стралджа, Крумовград, с Мост, Кърджалийско и Свиленград.

Организатори на турнира бяха община Свиленград, Българската федерация по пожароприложен спорт и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Грамотите, медалите и купите за победителите, както и възпоменателни плакети за всички участници и съдии бяха осигурени от община Свиленград.

Picture 015В края на състезанието демонстрация в двете дисциплини направиха ветераните от свиленградския отбор, които през годините завоюваха множество отличия. Сред тях е и десето място на Световното първенство във Франция.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.