В СОУ „Д-р Петър Берон” изпратиха абитуриентите

Вашата оценка

P1230894Тържество по случай изпращането на Випуск 2015 се състоя днес в двора на СОУ „Д-р Петър Берон”. Под звуците на шлагера „Един неразделен клас” три дванадесети класа си взеха довиждане с училището и своите преподаватели. Класните ръководители Кремена Добрева, Кремена Кърчева и Катя Караиванова със сълзи на очи се разделиха със своите 64 деца. Пожелавам ви на добър час, скъпи абитуриенти, и от тук насетне с гордост да се назовавате „ възпитаници на СОУ „Д-р Петър Берон”, каза директорът Мариян Боянов. Помнете, че и най-дългият път започва с една малка крачка и се гордейте, че принадлежите на единствената нация в света, която празнува празник на буквите и на писмеността, допълни той.

P1230948Приветствие към зрелостниците отправи и зам.-кметът на общината Мария Костадинова. Знайте, че където и да сте по света, винаги ще има едно място, където вашите родители, близки и приятели ще ви чакат и това място е Свиленград, каза тя. Може би сред вас са бъдещите управници на града ни, който според едно от последните изследвания е образец за европейски град, допълни зам.-кметът. Пожелавам ви някой ден да се завърнете тук като успешни хора, завърши Костадинова.

Усмивки, примесени със сълзи и оцветени с цветя и балони, съпътстваха празника. Своя поздрав към абитуриентите отправиха мажоретките от Свиленград и спортен клуб „Златните момичета”, който също се раздели с три от своите танцьорки.

По традиция абитуриентите си взеха довиждане с училищното знаме и го предадоха, заедно с националния флаг и знамето на ЕС, на Випуск 2016.

Изпращането бе ознаменувано с пускането на няколко бели гълъба в небето, а тон за настроението, в очакваната с нетърпение абитуриентска нощ, зададе мощен рокерски мотор.

СНИМКИ ОТ ИЗПРАЩАНЕТО МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ НА НАШАТА ФЕЙСБУК СТРАНИЦА ТУК.

P1230939P1230926

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.