Мажоретките ни с медали от държавното първенство, отново отиват на европейско

Вашата оценка

DSC_0397За поредна година отборът на „Изида – Свиленград” ще представя страната ни на европейското първенство по батънтуърлинг и мажоретки. Добрата новина дойде от Шумен, където нашите момичета участваха в държавното първенство и постигнаха призови места в класиранията.

По улиците на Шумен дефилираха момичета от десет града на страната. Най-високо класиране записаха мажоретките от втора възрастова група. Те станаха първи в категория „Батон – хореография на място”. В категорията „Параден корпус” нашите мажоретки завоюваха бронзовите медали, а първи станаха мажоретките от СК „Прима” – Нови Пазар.

DSC_0814В четвърта възрастова група, в дисциплината „Традиционал корпус”, момичетата от „Изида-Свиленгард” останаха втори, на две точки разлика от домакините от „ Ритмик”- Шумен. В дисциплината „100 метра дефиле” нашите момичета показаха най-доброто от себе си, но останаха на трето място и в двете възрастови групи, с които отборът участва – втора и четвърта. .

Първенството в град Шумен бе квалификация за европейското, което тази година ще се проведе в Италия през месец октомври. Освен от свиленградския отбор, страната ни ще бъде представяна и от отбора на Шумен, тъй като другият, класирал се на първо място отбор – СК „Прима”-Нови Пазар, не се яви във всички изисквани от правилника категории. Това ще е третото представяне на нашите мажоретки на първенството на Европа. През 2012 година те станаха бронзови медалистки, а от участието си миналата година се завърнаха с купата за най-добър стайлинг.

Треньорките на мажоретния състав – Иванка Миткова и Петя Златкова, изказаха задоволството си от представянето на момичетата. Те благодарят на всички, които подкрепят отбора, както и на Община Свиленград за подкрепата, която получават.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.