Връчиха годишните награди за просвета

Вашата оценка

1 048a (1)Годишните награди за просвета бяха раздадени днес на празничен коктейл, организиран от Общинска администрация. Носител на приза „Учител на годината” стана Златка Пиперова – старши учител по химия и опазване на околната среда в СОУ ”Д-р Петър Берон”, а Елия Стоянова от ІХ б клас, специалност Икономика и мениджмънт в ПГССИ „Христо Ботев“ стана „Ученик на годината” за 2015 г.

На тържеството бяха представени постиженията през изминалата учебна година на 11 учители от учебни и детски заведения и на петима ученици, номинирани за наградите. 1 038aУчителят на годината – Златка Станкова-Пиперова използва в работата си интерактивни методи – презентации, е-уроци, практически занимания, разработване на проекти. Осигурява активна позиция на учениците, провокира интереса им към дисциплината и ученето като цяло, мотивира ги за постигане на високи резултати. Нейни възпитаници участваха на Национална конференция „Expres yourself” в ПУ „П. Хилендарски” с проект върху свойствата на озона и експериментирането с торове. Обучаван от нея ученик се класира на първо място в областния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда и се класира за участие в националния кръг. Всяка година отборът на СОУ “Д-р Петър Берон” с ръководител г-жа Станкова, участва в национални състезания по химия и опазване на околната среда, в които се класира на първите места. Тя инициира и участва в мероприятия, свързани с дейността на училището и осмислянето на свободното време на учениците. Работи за повишаване интереса на учениците към образователния процес и намаляване на риска от отпадане от училище. Златка Станкова е отличена през 2011 г. с националната награда “Неофит Рилски”.
Деветокласничката Елия Стоянова е с успех 6.00. С подчертан афинитет към природните науки, тя успява да изяви своите знания в областта на математиката и спечели първите места в областния кръг на олимпиадата по математика и в „Цветната олимпиада” и трето място в областното „Великденско математическо състезание”, организирано от СБМ. Постига и трето място на областния кръг на олимпиадите по химия и опазване на околната среда и по география и икономика. По проект „Нова възможност за моето бъдеще” Елия проведе двуседмична мобилна практика в Италия. Тя участва и в проект „УСПЕХ” на клуб „Приятели на словото”, както и в проект „Толерантност и равнопоставеност” за превенция на агресията и насилието в училище на Сдружение „Шанс и закрила”- Хасково. След проведено обучение, самата Елия стана обучител на своите съученици по темата. Тя е и доброволец на БЧК. Участва в инициативата „Да помогнем на децата в трудно социално положение”. Като член на Ученическия съвет в училището Елия е деен участник и организатор на училищни викторини, конкурси, граждански инициативи.
Наградите – плакети, грамоти и парични премии, бяха връчени от заместник-кмета Мария Костадинова и председателя на постоянната комисия по образование и култура към Общинския съвет Васил Василев.
Заместник-кметът Костадинова поздрави участниците в тържеството за активната работа през учебната година, като отбеляза важната роля на учителите за развитието на обществото. Тя призова педагозите да бъдат все така адекватни на промените в съвременния бързоразвиващ се свят, за да отговарят на изискванията на младите хора, да обичат своите ученици, които с тяхната помощ да намерят своето място и добра реализация в живота.
1 003Наградите за просвета се определят от педагогическите съвети на учебните заведения в общината. Сред номинираните за 2015 г. учители са: Диана Димитрова – ЦДГ „Детелина”, Димитринка Пасева – ОУ „Любен Каравелов”, Елена Димитрова от ПГССИ „Христо Ботев”, Желязка Димова от ЦДГ „Радост”, Ирина Симеонова – I ОУ „Иван Вазов”, Катя Паскалева – НУ „Христо Попмарков”, Колка Иванова – ПУИ „Стефан Василев”, Росица Николова – ЦДГ „Снежанка”, Теодора Апостолова – ЦДГ „Слънце”, Христина Шидерова – ОУ „Христо Ботев” – село Левка и Ивета Михайлова от ОДЗ „Зорница“.
Номинираните за приза „Ученик на годината” за 2015 г. са: Веселин Николов – VI а клас в СОУ „Д-р Петър Берон”, Николина Янчева – VII клас в ОУ ”Христо Ботев”- с. Левка, Силвана Иванова– VII клас ОУ”Л.Каравелов”, Станислава Славова от VI а клас в I ОУ „Иван Вазов”.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.