За десети път Свиленград става сцена на „Песни и танци без граници”

Вашата оценка

P1130280Изпълнители от Украйна, Турция и от всички краища на България ще участват в десетия Международен фолклорен фестивал „Песни и танци без граници”. Над 70 индивидуални изпълнители и състави с повече от 525 изпълнители са заявили участие в юбилейното издание на музикалния форум, който тази година се провежда от 12 до 14 юни в града ни.
В рамките на трите конкурсни дни със свои изпълнения ще се представят танцови състави, ансамбли, групи за народни песни, народни хорове, колективи за традиционен и обработен фолклор и индивидуални изпълнители от чужбина и от различните фолклорни области на България.
Изявите им ще бъдат оценявани от жури с председател проф. Милчо Василев – ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.
Фестивалът ще се проведе в салона на НЧ „Просвета-1870” и ще бъде открит на 12 юни в 16:00 часа. През първия ден, от 19:00 ч. ще се проведе фестивално дефиле и концерт на откритата сцена на площад „14 март”. Награждаването на победителите ще се състои на 14 юни. Ще бъдат присъдени награди в категориите танцов състав, ансамбъл, певческа група – автентичен фолклор, певческа група – обработен фолклор, индивидуален изпълнител-певец и индивидуален изпълнител-инструменталист. Организаторите – Община Свиленград и НЧ „”Просвета-1870”, са подготвили съпътстваща програма, която включва фотоизложба за десетте фестивални години и панаир на традиционни храни и занаяти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.