Общинските съветници на Свиленград отсвириха Ваньо Танов

Вашата оценка

6-11Против искането на Агенция „Митници” да получи безвъзмездно управление над бившето училище в Капитан Андреево се обявиха всичките  шест постоянни комисии в ОбС – Свиленград. Както писахме, идеята на Ваньо Танов е там да се изгради учебен център с леглова база за митничарите. Местните законодатели не счетоха за удачно предложението на Ваньо Танов общината да предостави безвъзмездно имота за ползване от Агенцията в рамките на десет години.

По време на обсъждането изкристализира идеята имотът да бъде разменен срещу друг, който е собственост на Агенция „Митници”. Такъв в Свиленград е бившия тютюнев монопол. По подобен начин преди време бе направена замяна на сградата до съвета, част, от която бе собственост на митницата. Общината получи този дял срещу митническия терминал на гарата. Имотът в Свиленград е доста по-голям от този в Капитан Андреево и съответно по-скъп, но това не пречи общината да направи предложение за него към Агенцията. Така топката отново ще се окаже в нейното поле.

При сегашното положение, желанието на Ваньо Танов няма да влезе в дневния ред на предстоящото заседание на ОбС -Свиленград, което  ще се проведе на 24 юни.

Агенция „Митници” има осигурено финансиране за изграждането на учебен център, за който училището в Капитан Андреево е най-подходящото място, заради наличния сграден фонд и близостта с МП „Капитан Андреево”. Искането на Танов малко странно съвпадна с изявленията му пред медии, че планира да въведе ротации на митническите инспектори, като периодично ги командирова по митническите пунктове в страната. По груби изчисления, в момента в митница Свиленград има около 60-70 командировани. Всички те получават по 60.00 лв. за спане,  режийните са отделно. Командировките са за по 30 дни и повече. Леглова база, която да е собственост на Агенцията тук, би реализирала доста икономии.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.