Домакинстваме държавния шампионат по йога

Вашата оценка

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВ събота и неделя в спортната зала на Свиленград ще се проведе 20-тото юбилейно издание на Държавното първенство по йога. По програма състезанието ще бъде открито на 27 юни в 12:00 часа. Специален гост на юбилейното първенство ще бъде йога-махатма  Веселин Лучански, който е основател на българската федерация по йога. Той пристига от Канада специално, за да присъства на 25-годишнината на своята рожба.

В събота състезанието ще започне веднага след откриването и ще продължи до 19:00 часа. След това ще има занимание за всички желаещи да опитат йога. През първия ден ще се играят съчетания асани. В неделя ще се продължи с асани и абсолютния шампионат.

За състезанието в Свиленград ще пристигнат над 80 състезатели от 10 клуба в страната. Свиленград бе домакин на първенството и миналата година.

Междувременно миналата неделя, когато бе Международният ден на йогата, на градския стадион се проведе с 3-часова практика по йога, в която се включиха 30 практикуващи. В програмата имаше йога за начинаещи и напреднали и лекция за ползите от йога.

Международният ден има за цел да акцентира върху ролята на йога за постигане на здравословен начин на живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.