„Златните момичета” с финансиране от общината

Вашата оценка

zlatnite momichetaСпортен клуб по танци „Златните момичета” спечели проект за обновяване на базата си. Финансирането идва от бюджета на общината по Програма за развитие на младежките дейности за 2015 г. Клубът, в който се обучават 60 момичета на възраст от 5 до 18 години, получава 2 000 лева за подобряване на материалната си база. За техните тренировки в овладяването на танцовото изкуство ще бъдат закупени три броя балетни станки и нова аудио система за музикално озвучаване.
Проектът е подаден в общината след обявена покана към младежки организации и организации с нестопанска цел, осъществяващи младежки дейности. За трета поредна година Община Свиленград подпомага със собствени средства различни организации, работещи за личностно и социално развитието на младежта. До този момент са финансирани 6 проекта на обща стойнст 12 000 лева.

Другият финансиран проект тази година е на Сдружение „Заедно за Свиленград”. Той получи същата сума за финансиране на летен йога лагер, в който ще вземат участие девет младежи от общината.

11403351_915583055147313_1659188085236071600_nМеждувременно „Златните момичета“ завоюваха поредните си отличия. Клубът участва в Световната морска арт олимпиада. Състезанието се проведе в Созопол, а участието в него бе съчетано с едноседмична почивка за децата.

В съревнованието по танци участва средната група. Момичетата представиха общо пет постановки в стиловете „Характерни танци” и „Оупън” при дуетите, малките групи и формациите. С танца „На раздумка” те спечелиха второ място. Дуетното изпълнение „Детективи” на Ива Каратенева и Иванина Тилкеджиева спечели трето място. Тази награда за мен е много важна, защото моите 11-годишни момичета се състезава с 15-годишни, каза ръководителката на клуба Людмила Спатару. Трето място спечели и изпълнението на малката група. С купа за хореографията на оригиналния танц „Вятъра в тръстиката” бе наградена и Людмила Спатару.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.