Гимнастичките бронзови от държавното първенство

Вашата оценка

11707530_1425052257823313_3516554533261041493_nЗа пореден път гимнастичките от Спортен клуб по гимнастика „Александър Фотев” – Свиленград  се окичиха с медали от държавното първенство по спортна гимнастика, което се проведе в зала „Армеец” в столицата.

При най-малките – момичета младша възраст, Мартина Николова стана трета в България с изпълнението си на успоредка. Съотборничките й Габриела Костадинова и Карина Димитрова също се окичиха с медали, съответно на греда и успоредка. В отборното класиране най-малките възпитанички на треньорката Огнянка Петрова се класираха на трето място в страната, за което бяха отличени с купа.

При момичетата старша възраст най-добре се представи Анелия Здравкова, която взе медал на прескок. В тази възрастова група  свиленградчанки нямат отбор, както и при девойки старша възраст, където Юлиана Апостолова не пропусна да вземе медал на земя.

Тази година свиленградските гимнастички приятно изненадаха с представянето си при жените. Без да ги нареждат сред фаворитите, те играха стабилно и спечелиха трето място в крайното отборно класиране. Жените взеха и два медала в индивидуалното класиране на уреди – Росица Костова на прескок и Миглена Милева на земя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.