Полицията подозира двама свиленградчани за големия пожар в Сакар

Вашата оценка

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВече има двама заподозрени за възникването на пожара в района на селата Дрипчево и Младиново, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР – Хасково Нина Николова, цитирана от БНР. Това са двама мъже от Свиленград, които са обработвали земята с трактор. Най-вероятно прехвръкнала искра е станала причина за палежа.

Над 150 души – пожарникари, военни и горски работници, се включиха в гасенето на големия пожар, който вилнее повече от 20 часа и се разпростря на площ от 3500 дка с широколистна гора, храсти, пасища и треви. Днес сутринта той бе локализиран.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЗаради пожара Община Харманли обяви тази сутрин бедствено положение. Районната прокуратура образува досъдебно производство за причиняване на пожар по непредпазливост в чужд имот – престъпление по чл. 331, ал. 1 от Наказателния кодекс. Под ръководството на Районна прокуратура-Харманли се извършват огледи, назначени са експертизи. Работи се по версия за причиняване на пожара при непредпазливост при почистване на пасище.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.