Живко Желев с кандидатура за независим общински съветник

Вашата оценка

P1250757За независим общински съветник на предстоящите местни избори ще се кандидатира Живко Желев, който стана известен като едно от емблематичните лица на тютюневите протести през последните години. Кандидатурата му  ще бъде издигната от Инициативен комитет, чийто председател е адвокат Михаил Милчев.

На брифинг пред местните медии двамата представиха основните насоки, в които ще работи Желев. С кандидатурата си като общински съветник обявявам, че ще работя за повече ред и сигурност в общината, за създаването на нови работни места за младите хора, ще се боря срещу разпространението на наркотици сред подрастващите, заяви Желев. Като заместник-председател на Националната конфедерация на тютюнопроизводителите в България Желев декларира, че ще продължи да защитава интересите на земеделските производители. Друг важен проблем, върху който той акцентира, е борбата с контрабандата и корупцията, както и необходимостта от проверка на гастролиращите в града външни жители /известни с прозвището РР/, демонстриращи богатството си.

Заставам твърдо зад кандидатурата на Георги Манолов, подчерта още Желев. Факт е, че той е управникът, който наистина направи много неща за развитието на Свиленград и през годините е създал един добре работещ екип от експерти, допълни още той.

P1250739Познавам Живко от дълги години и се съгласих да стана председател на Инициативния комитет, който издига кандидатурата му, защото му имам пълно доверие, заяви адвокат Милчев. Като повод за издигане на кандидатурата му той изтъкна и факта, че нито един общински съветник от Свиленград не е подкрепил тютюнопроизводителите от региона по време на протестите им.

Това не е първият опит на Желев да влезе в местния парламент. На изборите през 2011 година той също се яви също като независим кандидат. Тогава не му достигнаха само 60-70 гласа, за да стане общински съветник.

Желев е работил дълги години в системата на МВР, в която се и пенсионира. След това започва да се занимава със земеделие в родното си село Мустрак, където е един от големите тютюнопроизводители. От месец март тази година е заместник-председател на Националната конфедерация на тютюнопроизводителите в България.

Целта ми на тези избори е да накарам младите хора да отидат да гласуват, независимо за кого, но да дадат своя глас, каза Живко Желев. Ако всеки си стои вкъщи и гледа как държавата ни гине, няма да постигнем нищо. Само след месец ми предстои да ставам дядо. Искам моето внуче да има бъдеще тук, в България, в Свиленград, завърши Желев.

 

Коментари

  1. Анонимен казва

    тооо нормален ли е ?къв съветник кви пет лева.много бързо забрави га беше полицай кви ги вършеше.ама ний помним.а пък за тва да е независим е най-на място-от него нищо не зависи и никога няма да зависи.

  2. aiiiiiiiitttttttttttttttttt казва

    jikaaaaaa o6te li ne si izgorql ot 5 godini se pali6:)))))))))))))i ako taq godina se pali6 sloji kostiuma ot pqsu4na koprina:)))

  3. tiutiunbash казва

    jivko vnimavai samo nqkoi OKTOPOD da ne te zasmu4e na toq Most…4e ve4e teq sme gi gledali ti nai dobre znaesh kvo e hahahahah

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.