Тенис талантът Георги Георгиев замина на подготовка в Истанбул

Вашата оценка

Georgi - tenisТалантът на свиленградския тенис  – 9-годишният Георги Георгиев, е в Истанбул, където е на тренировъчен двуседмичен лагер в  една от най-новите и модерни тенис академии в света – Koza World of Sports. Преди месец Гошко стана втори на оранжев корт в „Турнира на шампионите” в София и така заслужи елитната подготовка в Турция. Там той е с още три големи български тенис надежди  – Росица Денчева от „Плевен 90″ – 8 г., Денисилава Глушкова – „Дема“ – 11 г. и Светлин Керемедчиев – „Спорт Палас Сливен“ – 11 г., които също са с първи места в Турнира на шампионите.

Подготвителният лагер е  осигурен от БФ Тенис и Гаранти Коза. Той преминава под ръководството на главния треньор на академията Гавин Хопър, който  е добре познат в света на тениса. Той е бил наставник на Марк Филипусис, Томи Хаас и други  именити състезатели.

Всички треньори се отнасят много добре с децата. В заниманията се акцентира доста на физическата подготовка и играта с кош и треньор. Отработват се различни елементи, като за целта на корта излизат и местни тенисисти, които са като спаринг-партньори. Набляга се сериозно и на началния удар. Ефектът от тежките тренировки се подсилва и от горещото и влажно време в Турция, което допълнително изтощава децата, споделя пред сайта на тенис федерацията ни  майката на Светлин Керемедчиев от Истанбул.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.