Първият рок фест в Свиленград събра стотици почитатели на жицата

Вашата оценка

Организаторите се надяват той да стане традиционен

renegatСтотици почитатели на твърдия саунд се събраха в петък и събота в Свиленград, за да станат част от първия рок фест в града ни. Десет рок банди се качиха на сцената, специално издигната за събитието в Младежкия парк.

Рок фестът в Свиленград бе открит от местната младежка група Tidal wave. Вокалистът на бандата Георги Веселинов пристигна за феста направо от снимки за участието си в един от популярните музикални формати. След свиленградските таланти на сцената се качиха музикантите от пловдивските групи ZuuM и Inflict. Те завладяха публиката с изпълнения на авторските си песни, както и с кавъри на световноизвестни групи. Черешката на тортата в първия фестивален ден бяха рок динозаврите от група „Ренегат”. Те изнесоха едно наистина зрелищно шоу с пироефекти и подариха дискове със свои песни на публиката.

IMG_1311Вторият ден от феста бе не по-малко запомнящ се. На сцената излязоха музикантите от румънската група  The R.O.C.K, както и групите Ivory Twilight, Strangers, Ivo Ruev Band 69 и Different Highway. Градусът на настроението повдигна участието на местната рок банда Border land, която бе организатор на събитието. Началото бе трудно, но успешно, каза Панайот Панайотов, вокалист на групата. Надяваме се рок фестът в Свиленград да се превърне в традиция, допълни той. Организаторите определиха събитието като сбъдната мечта.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.