Започна новата учебна година

Вашата оценка

IMG_1376210 първокласници прекрачиха прага на своето първо училище днес в Свиленград. С празнична програма и весело настроение деца, учители и родители посрещнаха началото на  учебната година. Навсякъде в общината то бе дадено с издигане на националния трибагреник и химна на България.

Най-много първолачета и тази година посрещна Първо Основно училище „Иван Вазов”. Записаните  деца там са 92, разпределени в четири паралелки. Успешна учебна година на всички пожела директорката Ася Райкова, а своя поздрав към първокласниците отправи малката Яна Георгиева от 1 б клас. Училището посрещна 15 септември с напълно обновено фоайе и фасада, които бяха ремонтирани през лятото.

IMG_136968 първокласници прекрачиха прага на СОУ „Д-р Петър Берон”. И там стартът бе даден с приветствено слово от директора Мариян Боянов към всички ученици в най-голямото школо в общината. На празничното откриване присъстваха зам.-кметът Мария Костадинова, бивши учители и директори, гости.

12 първокласници посрещна ОУ „Любен Каравелов” на Гарата. Гост на откриването на учебната година бе кметът Георги Манолов. Той поздрави децата в училището и им пожела успешна учение. Кметът обеща да осигури с лични средства компютри за медицинския и компютърния кабинет в училището, щори и подходяща озвучителна уредба, която да се ползва за тържества. Книжка с поздрав от Георги Манолов получиха и всички останали първокласници в общината.

По една паралелка в първи клас има тази година в ОУ „Христо Ботев”, село Левка, в ОУ „Христо Попмарков” и в ПУИ „Стефан Василев”.

Общо 2083 ученици започнаха училище днес.

 

IMG_1379

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.