Гробищният парк на Любимец отрязан от града

Вашата оценка

Жителите на кв. „Георги Добрев” готови за граждански протест

P1260153Поставени сме в невъзможни условия на живот. При нас просто е истински ад. Подложени сме на автомобилен терор, оплакаха се жители на любимчанския квартал „Георги Добрев”, който след затварянето преди дни  на прелеза за Ивайловград е отрязан от Любимец. За да стигнете до квартала с кола трябва да излезете от  града в посока Хасково. На последната отбивка, вляво от главния път завивате, за да стигнете по черен път временен прелез. Той е обозначен само с една табела. През него минава целият трафик от  тежки камиони, автобуси, коли, каруци и велосипедисти. Отбивката от главния път не е обозначена  с необходимите пътни знаци и указателни табели. Такива ще видите, ако пътувате за Ивайловград през Любимец. Те ви водят към обиколно трасе Сива река – Малко градище  – Ивайловград. Ако пътувате за Лозен или Белица, които са на 5-6 км. от Любимец, също обикаляте по този маршрут, който е около 20-30 км. Вместо да се обикаля десетки километри, всеки си кара през кв. ”Георги Добрево” и

Милко Иванов и съкварталците му са вдигнали ръце и се стягат за гражданско неподчинение

Милко Иванов и съкварталците му са вдигнали ръце и се стягат за гражданско неподчинение

транспортният ад  за жителите му е готов.

Не се търпи повече. Няма знаци, 20-тонните камиони също минават през квартала. След като

Тежка техника ежечасно гази квартал "Георги Добрев"

Тежка техника ежечасно гази квартал „Георги Добрев“

затвориха прелеза за Ивайловград  станахме буквално републикански път. Даже не що повече – товарните камиони и строителна техника също минават през квартала. Само прахолякът им ще ни затрупа, зове за помощ Милко Иванов, чийто дом е в края на пътя.  Оня ден линейката стигна дотук и се върна, допълва жителят на „Г. Добрев”, сочейки стръмен и изровен участък от импровизиран черен път. Писах жалба до кмета Анастас  Анастасов, но той бил в отпуска. Жителите на квартала настояваме  общината да реагира и да организира  нормален трафик и то извън квартала или да накара камионите на строителите на жп линията да минават през Малко градище и Сива река.

Кварталните кучета наблюдават наторения трафик отбизо

Кварталните кучета наблюдават натоварения трафик отблизо

Проблемът е от 3 години. Сега просто ескалира максимално.Това е класически пример за безхаберието на  кмета  на общината Анастас Анастасов и неговата администрация, каза Михаил Димитров, лидер на БСП в Любимец и общински съветник.  Имаше публично обсъждане на проблема, открита сесия на общинския съвет, срещи, предлагаха се варианти и какво от това. Никой не контролира трафика. Няма дори указателни табели. Дори гробищният парк е без достъп. От кметството помислиха ли откъде трябва да преминат любимчани, за да изпратят покойниците си в последния им път !?

Наистина е нетърпимо положението. Ако до дни не се вземат мерки от страна на кметството,  тръгваме на граждански протест, казва Милко Иванов, който не вярва писмената му жалба да свърши работа.

Тази улица с два знака "Главен път" води за ... никъде!

Тази улица с два знака „Главен път“ води за … никъде

Временният прелез за квартала се ползва и от строителната техника

Временният прелез за квартала се ползва и от строителната техника

Коментари

  1. Анонимен казва

    На това се казва абсурден проект.Но защо да се учудваме,все пак сме в България и всичко е възможно.

  2. анонимните казва

    пълно безхаберие или ньказателна ькция и двете са възможни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.