Трима са кандидатите за кмет на Свиленград

Вашата оценка

Трима са кандидатите, които ще се включат в изборната битка за кмет на община Свиленград. Това стана ясно днес, когато в 18.00 часа Общинската избирателна комисия приключи с регистрацията на кандидатите и кандидатските листи за участие в изборите.

Както стана ясно още преди месец, със свой кандидат на местните избори излиза партия ГЕРБ. Това е Иван Андреев, който е и лидер на местната структура.

Инициативен комитет пък издигна кандидатурата на Георги Манолов за независим кандидат за кмет. Настоящият градоначалник е на поста трети мандат.

Петър Илиев

Петър Илиев

Новото лице в местните избори е Петър Илиев. Той е кандидатът за кмет на Свиленград, предложен от партия Национален фронт за спасение на България.

Илиев е родом от Свиленград. Роден е през 1976 година. Завършил е местния техникум, а след това и висше образование в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” със специалност „Политология”. От 2001 година развива собствен бизнес в града. Има склад за търговия на едро.

Петър Илиев е член на НФСБ от около една година. Искам да работя най-вече за това младите хора да не бягат от града ни, каза кандидатът. Смятам, че досега е направено много, но то не е достатъчно. Трябва да се стимулира местният бизнес и икономиката, за да могат хората да остават тук, допълни той. Има още много да се работи по инфраструктурните проекти, не се обръща достатъчно внимание на селата и на проблемите на хората там, каза още Илиев.

Общо 17 партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети регистрираха в ОИК кандидати за кметове и общински съветници за местния вот на 25 октомври.

Жребият, с който ще се определят поредните номера на кандидатите в бюлетините, ще се тегли на 23 септември от 16.00 часа в голямата зала на ОбА. Общият брой на номерата в бюлетината е 13. Сред партиите и коалициите, които предлагат листи, има и един независим кандидат за общински съветник – Живко Желев. Той е издигнат от Инициативен комитет.

 

Коментари

 1. анита казва

  а кои са кандидатките за общински съветнички?

 2. Баба Яга казва

  Жика-Так-Так ще ги отнесе по села по квартали. Обира си негативния вот от управлението на ГЕРП и влиза от раз

 3. Оправете казва

  си информацията. Както винаги сте просто едни драскачи и преписвачи. Давате лъжлива информация.

 4. гражданин казва

  Защо никъде не се пише че склада за стройтелни материали на Манолов е затворен от полицията дайте малко информация на народа

 5. Иван Михайлов. казва

  Днес бях там и си поръчах бетон / най-добрия в града!/, цимент и заварени мрежи- складът си работи

 6. ъха казва

  То няма откъде другаде да вземеш бе тъпако другите фалираха под натиска на някой хора

 7. опарил се казва

  Ако имаш в предвид Шомата- шофъор и бивш биасаджия няма как да „уцели “ точната рецепта на добрия бетон .Който се е опарил не повтаря!

 8. ъха казва

  Ти си болен бе тъпако стига сте лизали -най добрия бетон боже ще се скъсам от смях

 9. еленчо казва

  Както се казва болиме фара за вашите бетони но по важно е че проблемите започват ваденето на кирливите ризки тепърва предстой и тогава боли до скъсване

 10. еленчо казва

  Както се казва болиме фара за вашите бетони но по важно е че проблемите започват ваденето на кирливите ризки тепърва предстой и тогава боли до скъсване

 11. еленчо казва

  Както се казва болиме фара за вашите бетони но по важно е че проблемите започват ваденето на кирливите ризки тепърва предстой и тогава боли до скъсване

 12. Някой казва

  Този кандидат за кмет от ГЕРБ е пълен смях. Има да дава десетки хиляди левове на стотици хора и дори им е обещал, че „като стане кмет“ ще им ги върне. Този същия, който са хванали с 20 картона цигари на границата и е казал на митничарчетата, че „когато стане кмет“ ще ги изгони от работа ако се разприказват. Пълен смях е и така нареченото СДС дето никой не го иска, защото така наречения му вече бивш „лидер“ изгони 105 човека от работа. На такива и кмет на асансьор да станат им е много!

 13. Искрен казва

  Всичките са един дол дренки, но Манолов е рядко лайно. Исках да строя – разрешително не взех, щото от Хасково мислех да нося бетон че имам приятели там. Жена му си присвои язовир, имат 2-3 собствени фирми всичките са създадени докато беше кмет – ДЕК – 1 ООД – 2008, СТЕЛМАН ООД – 2008 година. 5 милиона лева оборот, а на 30 човека персонал дават 100 000 лв годишно само за заплати.
  В ЮЛЕНА ООД са съдружници с Юлиян Инджов – Чрез своето поставено лице – Инджов, ДПС е ограбила милиарди от БЪЛГАРИЯ, чрез манипулирани евро търгове и нагласени обществени поръчки, по време на управленията на ДПС. Фирмата на Юлиян Инджов по време на тройната коалиция „Иса 2000″ се прочу със строителните си договори за десетки милиони левове. Повечето от тях са сключени с общини или министерства, управлявани от ДПС. За част от обръчите на ДПС се сочи и друга от фирмите на Юлиан Инджов – ИСА ООД. Там той е съдружник със строителя и съсобственик на боянските сараи на Доган Румен Асенов. Фирмата на Асенов и на бизнес партньора му от “Иса” ООД Юлиян Инджов, който пък е собственик на “Иса-2000”, са получили обекти на стойност 11,503 млн. лева, откакто община Девин се управлява от ДПС. Общата сума по всички поръчки на Девин възлиза на 18,647 млн. лв. По време на тройната коалиция „Иса-2000″ е печелила поръчки и на общините Девин, Хисар, Смолян, на областните пътни в Пловдив и Смолян за стотици милиони. С договори за около 200 млн. лв., е компанията „Иса-2000″. Най-солидният е по ИСПА – за 36 млн. евро. На 4 март тази година „Иса-2000″ създава „Консорциум Кубратово“, с който печели поръчката на екоминистерството за ремонт и внедряване на азот и фосфор в едноименната пречиствателна станция в София. Договорът е сключен 5 дни след създаването на консорциума – на 9 март. Срокът за подаване на оферти е далеч преди двете компании да се обединят – на 22 декември 2008 г. Според информацията, подадена в регистъра, офертата е била единствена.“
  „Над 1,5 млн. лв. на километър е взела фирма, свързана с т.нар. сараи на Ахмед Доган, за селски път, става ясно от регистъра на обществените поръчки. Според информацията там компании около ДПС имението в софийския квартал Бояна през последните 4 г. са спечелили договори за около 130 млн. лв
  АКО ПАК ГО ИЗБЕРЕМ – ЗА НИЩО НЕ СТАВАМЕ

 14. Димитър от Кап. Андреево казва

  Ако е вярно това искам да работя във фирмата на кмета, защото Иван Андреев дължи на работниците си хиляди левове и на трактористите и на берачите. и сега пак ни лъже че ако стане кмет ще ни даде парите. Ама ние вече не му вярваме!

 15. Гебранец казва

  Стига сте подвеждали хората! Манолов има фирма доста години преди да стане кмет! От 2000 година работеше в Гебран, ама явно Гербаджиите имате къса памет!

 16. Искрене искрене... казва

  За какво и е язовир на Манолова? Отговор – да плуват такива шарани като теб!

 17. трезво мислещ човек казва

  Нека пишещите не забравят, че засегнат от невярна и целяща да злепостави реномето му информация човек, може да потърси правата си в съда и тогава авторите на коментарите ще излязат на яве с истинските си имена. И след 25.10 оставаме да живеем в този град и да не извръщаме глави заради глупави и емоционално необмислени нападки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.