„Амазонките от Юга“ с първи домакински мач за полусезона в събота

Вашата оценка
Близо 60 момичета от Свиленград ще тренират хандбал 

P1230192В събота от 15:00 часа хандбалистките на Свиленград посрещат отбора на Ники спорт от Сливница в среща от първия кръг на държавното първенство на „А” републиканската хандбална група – жени.

„Амазонките от Юга”, както са популярни момичетата на специалиста Павел Дженев, тази година са подсилени от цели нови 6 попълнения. Сред тях са националката Стефка Агова и украинката Анна Захарова. Другите нови са Гергана Александрова, Миглена Христова, Гергана Горанова и Моника Радева. Новата селекция говори, че треньорът Павел Дженев вече разполага с един боеспособен състав, който със сигурност ще се включи в разпределението на медали.

Миналата година с първото си участие в елита на женския хандбал „Амазонките от Юга” се превърнаха в хита на първенството, класирайки се на 4-то място.

P1260244Явно в хит сред децата в Свиленград се превръща пък самият спорт. Тази седмица се проведоха серия от срещи между Управителния съвет на хандбален клуб Свиленград – ПУ и най-малките хандбалистки заедно със своите родители. Срещите имаха опознавателен характер. Ася Райкова, президент на клуба, разясни на децата организацията на работа и целите, които си поставя ХК Свиленград – ПУ. Тя посочи инж. Георги Манолов, който също присъства на срещите, като идеолог за създаването на клуба и голям радетел за развитието на хандбала в Свиленград. Райкова представи младата треньорка Мария Перчемлиева, която ще работи с трите възрастови групи – 10, 11 и 12-годишни. Във всяка група има по 20-тина деца. Спортната педагожка е завършила Националната спортна академия „Васил Левски”, специалност „Спортен мениджмънт”. Наскоро тя премина треньорски курс, организиран от хандбалната федерация. На Мария й предстои изпит, след което ще получи лиценз за правоспособен треньор по хандбал.

В края на срещите деца и родители се запознаха с условията за спортуване, които предлага спортната зала на Свиленград. В нея ще се състои първата среща на децата с красотата на женския хандбал .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.