Двама спечелиха наградата „Талантът на Свиленград”

Двама спечелиха наградата „Талантът на Свиленград” 5.00/5 (100.00%) 1 Гласували

donka i andreiВ оспорвана битка двама участници в конкурса „Търси се: Талантът на Свиленград“ спечелиха голямата награда. Донка Кьосева и Андрей Стоянов се явиха на състезанието като екип и успяха да грабнат сърцата на публиката и журито. Двамата представиха комедийния скеч „Случайна среща”. Артистичния си талант младежите от ромски произход развиват отдавна и са познати и с предишните си появявания пред местната публика. От сцената на читалището Донка и Андрей, които са ученици в СОУ „Д-р Петър Берон”, изказаха благодарност към Веселина Теохарова, старши експерт „Интеграция на малцинствата и демографски дейности“ в общината, за оказаната подкрепа. Победителите получиха статуетка, грамота и парична награда от 100 лева. Като допълнителна награда те получават и възможността да се явят на кастинг за следващото издание на България търси талант”, а разходите и организацията по пътуването им ще бъдат поети от общината.

natali grozevajechko popovЗа излъчване на победителите журито избра шестима финалисти от общо 35 участника в шоуто. След това първите три места в конкурса бяха определени чрез гласуване от публиката. Освен за първото място, оспорвана битка се проведе и за третото. С еднакъв брой гласове се оказаха двама от финалистите – танцов дует Виктория Стефанова и Елеонора Милева от „Златните момичета” и 10-годишната певица Натали Грозева. За да бъде определен носителят на трета награда те представиха по още едно свое изпълнение. В крайна сметка публиката избра Натали.

На второ място в крайното класиране се нареди дванадесетокласникът от Берон Жечко Попов, който се представи с един от своите таланти – изпълнение на роял.

viktoria i eleonoraПървото издание на шоуто за таланти предизвика голям интерес. Близо три часа и половина продължи финалът на състезанието, което се проведе на 3 октомври в салона на читалището. Да покажат своя талант дойдоха малки и големи участници. Сред тях имаше певци, танцьори, актьори, художници, както и изпълнители на различни музикални инструменти – синтезатор, барабани, флейта, акордеон, цигулка. Най-малката участничка бе 5-годишната Виктория Танева, която изпълни народна песен. 18-годишните Бони Бончев и Полина Иванова изпяха своята авторска песен „Диамантен свят”, а дванадесетокласникът Никола Димитров обра овациите на публиката с изпълнението си на барабани. 10-годишната Милена Димитрова представи таланта си да изработва картини от хартия тишу, а малките Дарияна Костадинова и Живко Тодоров се представиха с невероятно танцово изпълнение. Сред шестимата финалисти бе и Магдалена Цветанова, която свири на флейта.

finalisti

magdalena cvetanovaboni i polinaviktoria

Коментари

  1. казва

    iskam mnogo da u4astvam v balgariq tcrsitalant iskam da kaja na mixaela 4e mnogo xubava as imam si talant da peq da risuvam xorata da rasmivam moga vsi4ko

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.