Защо приех поканата да вляза в листата от кандидати за общински съветници от БСП: Моите три „Да”

Вашата оценка

IMG_9513Евелина Иванова Стефанова е на 44 години. Завършила е „Икономика и финанси” в УНСС, гр София. Омъжена е, с едно дете. Има 21 години трудов стаж като икономист.      

 

Първо искам да кажа, че не съм член на БСП. Поканена съм в листата като представител на гражданската квота, не са ми поставяни условия за членство в партията, за обвързване с някакви икономически или политически интереси  и ми е отредено едно от челните места в листата- трето. Решението да защитя тяхната програма за развитие на Свиленград и региона не съм взела спонтанно, а след внимателно претегляне на  личното ми виждане за развитието на Свиленградска община и политиката, заложена в програмата на БСП.

1/  Първосигнално, без да съм запозната с никакви други идеи, цели и намерения на партията, поканата  ме впечатли, защото /моля членовете на БСП  да не  го приемат като негатив/ БСП, която считах за  една доста консервативна пария по отношение  на идеи, мнения, предложения, дадени,  така да се каже, извън нейните редици, в последно време води една много положителна политика, насочена към чуване и подкрепа на българския народ, към една по- голяма свобода за местните структури на партията да работят  в интерес на нуждите на хората и съобразно конкретните  условия в даден регион. И както разбрах,  работата на БСП в тази насока не е предизборна акция, а по-скоро тенденция, която тепърва ще бъде доразвивана, разширявана и реализирана. Това беше първото “ДА”.

2/След като се запознах и с програмата и идеите на БСП за развитие на Свиленградска община, реших, че ще работя за тази кауза и сложих отметката и на второто “ДА“. Защото в програмите на всички партии, обединения и коалиции, има само хубави неща. Досега не съм чувала някой да е обещал нещастия за народа, особено пък и предизборно. Но  по-важно е те да са реално изпълними, да имат смисъл и важност за по-голяма група  от хора. Да бъдат заложени трайни мероприятия за групи в неравностойно положение, за децата и младежите, които са нашето бъдеще. Нека и нашите села да заприличат поне малко на съседните села в Гърция, пък  дай Боже и по-добре. Не говоря за град Свиленград, защото той до голяма степен вече е на ниво доста над средното за малките градове в България. Разбира се, като казвам това, ще добавя, че и в Свиленград предстои много работа, но по-важно е, че тук основите вече са положени.

3/Третото “ДА“ казах на подкрепата на БСП за кандидата за  кмет на Община Свиленград инж. Гсорги Манолов. С чиста съвест мога да кажа, че за последните години беше свършена много, много работа в града. И той се промени пред очите ни като все повече придобива един наистина европейски облик . Разбира се, трябва да отчетем и работата на ЕКИПИТЕ на  Общинска администрация, както и работата на  Общински съвет-Свиленград. Какво по-хубаво от това да можем да работим и да  отглеждаме своите деца, внуци  в един град, който е пример в цялата страна по отношение на инфраструктура, по отношение на цялостна модернизация и преустройство. И дори най предубедените трябва да го признаят. Пожелавам му успех на предстоящите избори.

Мога да добавя още много други неща, но на мен лично това ми стигна, за да се включа в листата на  кандидатите за общински съветници на БСП.

Искам да споделя как виждам политическата обстановка в България.

Истината е, че нашата държава е бедна, народът – още повече, а това е възможно най-лошата комбинация за една държава. И колкото и да се опитват да ни казват политиците, че всичко е наред и ние сме много стабилни като държава и като демокрация, всеки от нас ежедневно се сблъсква не с проблеми от рода на “къде да отида на почивка” или “каква нова придобивка да имам за дома си”, а напротив, сблъскваме се с проблема как да оцелеем. Което е болно, срамно и недостойно за хора, които работят или са работили цял един живот за една «европейска държава» , каквато смеем да се наричаме.

Крайно време е да спрем да приписваме всички грехове в държавата на БСП, тъй като в последните немалко години, те не са управляваща партия, не се работи по тяхна програма, не се прокарват техни идеи. Време е всички политически партии, които са участвали в управлението през всичките тези години, да отчетат грешките си и да имат доблест и смелост да ги кажат на хората. И време е да спрем да казваме, че все някой друг е виновен. Ако някой от нас открадне или извърши някакво посегателство, върху него ще  се стовари  закона, а какво става, ако откраднеш живота и достойнството на цял един народ?

Накрая искам да пожелая успех на всички участници в тези избори, нека да успеят да защитят идеите си и вижданията си и всички с общи усилия да доизградим това, което е започнато. Нека сме толерантни към опонентите си и кандидатите за кметове. Но искам да призова: Г-да избиратели и съграждани, излезте и гласувайте, след като сте претеглили добре своето “ДА“ за вашите избранници, за да можете да  отчетете, дори и само пред себе си след 4 години, че заслугата за това, което е направено или не е направено, е и ВАША.

Е , не мога да не завърша с това , че моята бюлетина е номер 2 за избор на Общински съветници от БСП  и номер 9 – за избор на кмет на Община Свиленград.

listovka bsp

 

listovka bsp gryb

Купуването и продаването на гласове е престъпление