Йовковата „Албена“ на сцената на читалището

Вашата оценка

10918964_611524412282710_306365285667651322_oПостановката на Драматичен театър „Рачо Стоянов“- Габрово „Албена” могат да гледат свиленградчани на 21 октомври, сряда от 18.00 ч., съобщиха от читалището.

Класическият спектакъл „Албена“ по Йордан Йовков представя вечната история за най-красивата жена. „Албена“ е запленяваща история за стихийната сила на любовта и за това колко разрушителна може да бъде завистта към красотата и щастието на другите. Колоритните персонажи в новия прочит на най-обичаната пиеса от Йордан Йовков ще ви запленят и разсмеят, а техните съдби няма да ви оставят безразлични.

В един свят, изграден от младата сценографка Даниела Николчова и младата режисьорка Василена Попилиева властва красивата и талантлива дебютантка Цветина Петрова(НАТФИЗ). Особен акцент в този прочит е изградения колективен образ на селото – многолико и противоречиво. Един красив, стилен и вълнуващ спектакъл за любовта. Вижте го, вижте, как най-младото ни творческо поколение „чете” българската класика.

Режисьор: Василена Попилиева

Сценография и костюми: Даниела Николчова (номинация „Икар”  за дебют 2015)

Музика: Петя Диманова

Участват:

Цветина Петрова – АЛБЕНА

Мирослав Симеонов – КУЦАР

Димо Димов – НЯГУЛ

Петко Петков – СЕНЕБИРСКИ

Илия Костадинов – ХАДЖИ АНДРЕЙ

Сава Георгиев – КМЕТА

Светослав Славчев – ДАСКАЛА

Леарт Докле – ГАВРИЛ

Надежда Петкова – ГАВРИЛИЦА

Елизабет Попова – МАРИНИЦА

Силвия Боева – БАБА МИТА

Валери Радев- ГУНЧО МИТИН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.